Ondoordachte ideeën

Door .joeri. op woensdag 1 september 2010 13:07 - Reacties (14)
Categorie: Lifestyle, Views: 6.216

Wat begon als een ondoordacht idee om alle eilandjes aan de westkant van Italië te doorkruisen, is nu uitgedraaid in een geboekte vakantie in Zuid en midden Italië.
Op 7 september vertrekken we vanuit Charleroi naar Bari, en op 16 september hebben we een terugvlucht vanuit Rome richting België. De periode daartussenin moeten we met tent en rugzak vanuit Bari naar Rome zien te geraken, ongeveer 590km. Omdat we niet alles te voet willen doen, en we toch enkele bekende en mooie plaatsen willen bezoeken, hebben we een treinkaart gekocht waarmee we 8 keer onbeperkt met de trein kunnen reizen in Italië. De belangrijkste plaatsen die we willen doen zijn Bari, Melfi, Pompeii, Napoli, Capri en Roma. In deze laatste stad hebben we al een camping voor twee overnachtingen geboekt.

http://joerideleebeeck.site11.com/Fotos_files/blogfotos/trip-italie-klein.jpg

Voorlopig zijn de totale kosten €250 (€100.88 vliegtickets en €149 treintickets).

Tips, ervaringen, suggesties en afraders zijn uiteraard altijd welkom!

after-examen dip

Door .joeri. op woensdag 23 juni 2010 13:06 - Reacties (29)
Categorie: Lifestyle, Views: 5.587

Het is vandaag woensdag, maandag had ik mijn laatste examen en ik zit er nu bij met een “mwa…”-gevoel en verveel me rot. Ik heb geen idee waar dat gevoel vandaan komt.

Het is lekker warm buiten, was dus betekent dat de vrouwelijk medemens met minder textiel het straat op komt. Ik heb vakantie, dus ik kan doen waar ik zin in heb. En 28 juni vertrek ik naar Frankrijk. Geen reden om te twijfelen dus, en toch ben ik niet overtuigd…

Het enige minpuntje is dat de examens niet allemaal goed zijn gegaan, en sommige echt slecht. Maar aangezien ik mijn punten de komende week nog niet weet heb ik voorlopig nog geen reden voor paniek.

Vakantie heeft ook z’n negatieve kanten. Wat ga ik in godsnaam nog de hele dagen doen. Ik ben helemaal uit m’n ritme door de voorbije examens. Gisteren ben ik om 2u gaan slapen, en deze ochtend er bijgevolg pas om 10u uit. Ik dacht te gaan trainen vandaag, maar de hitte en het late opstaan hebben dat verhinderd.
Trainen…, nog zoiets. Maandag vertrek ik naar Frankrijk om er de Marmotte mee te doen (met de koersfiets: 173km, 5000hoogtemeters en 4 cols). Ik zou m’n dagen kunnen vullen met op de fiets te kruipen en lange tochten te rijden. Maar ik heb er geen zin in… Ik heb er de hele examenperiode naar uitgekeken, maar nu het zover is, wil ik niet.

Ik kan natuurlijk wel schaarsgeklede dames gaan opzoeken. Maar die hebben nog examens, of die vind je in de buurt van meren, stranden of andere lokale ‘toeristische’ plekjes. Leuk, maar dat probeer ik voorlopig nog wat te vermijden. Waarom? Zoals vele studenten doe ik ook aan vakantiewerk. Dit al enkele jaren lang als redder, inderdaad aan een meer en strand. Als je daar een maand aan een stuk moet werken ben je blij dat je eens géén schaarsgeklede dames, drenkelingen of zand moet zien.

Ik heb nog wel zin om een film te kijken. Maar het zijn nu ongeveer de langste dagen van het jaar, inclusief goed weer. Die wil je toch niet verspillen aan binnen zitten of computeren. Normaal zou ik m’n laptop even nemen en me buiten installeren. Spijtig genoeg is die nu net binnen voor herstelling aan de case, zodat ik ‘m toch kan meenemen op vakantie.

Het is ondertussen al voorbij 15u, binnen een tweetal uurtjes nog een bezoekje brengen aan de tandarts, en daarna weer de verveling induiken…?