after-examen dip

Door .joeri. op woensdag 23 juni 2010 13:06 - Reacties (29)
Categorie: Lifestyle, Views: 5.338

Het is vandaag woensdag, maandag had ik mijn laatste examen en ik zit er nu bij met een “mwa…”-gevoel en verveel me rot. Ik heb geen idee waar dat gevoel vandaan komt.

Het is lekker warm buiten, was dus betekent dat de vrouwelijk medemens met minder textiel het straat op komt. Ik heb vakantie, dus ik kan doen waar ik zin in heb. En 28 juni vertrek ik naar Frankrijk. Geen reden om te twijfelen dus, en toch ben ik niet overtuigd…

Het enige minpuntje is dat de examens niet allemaal goed zijn gegaan, en sommige echt slecht. Maar aangezien ik mijn punten de komende week nog niet weet heb ik voorlopig nog geen reden voor paniek.

Vakantie heeft ook z’n negatieve kanten. Wat ga ik in godsnaam nog de hele dagen doen. Ik ben helemaal uit m’n ritme door de voorbije examens. Gisteren ben ik om 2u gaan slapen, en deze ochtend er bijgevolg pas om 10u uit. Ik dacht te gaan trainen vandaag, maar de hitte en het late opstaan hebben dat verhinderd.
Trainen…, nog zoiets. Maandag vertrek ik naar Frankrijk om er de Marmotte mee te doen (met de koersfiets: 173km, 5000hoogtemeters en 4 cols). Ik zou m’n dagen kunnen vullen met op de fiets te kruipen en lange tochten te rijden. Maar ik heb er geen zin in… Ik heb er de hele examenperiode naar uitgekeken, maar nu het zover is, wil ik niet.

Ik kan natuurlijk wel schaarsgeklede dames gaan opzoeken. Maar die hebben nog examens, of die vind je in de buurt van meren, stranden of andere lokale ‘toeristische’ plekjes. Leuk, maar dat probeer ik voorlopig nog wat te vermijden. Waarom? Zoals vele studenten doe ik ook aan vakantiewerk. Dit al enkele jaren lang als redder, inderdaad aan een meer en strand. Als je daar een maand aan een stuk moet werken ben je blij dat je eens géén schaarsgeklede dames, drenkelingen of zand moet zien.

Ik heb nog wel zin om een film te kijken. Maar het zijn nu ongeveer de langste dagen van het jaar, inclusief goed weer. Die wil je toch niet verspillen aan binnen zitten of computeren. Normaal zou ik m’n laptop even nemen en me buiten installeren. Spijtig genoeg is die nu net binnen voor herstelling aan de case, zodat ik ‘m toch kan meenemen op vakantie.

Het is ondertussen al voorbij 15u, binnen een tweetal uurtjes nog een bezoekje brengen aan de tandarts, en daarna weer de verveling induiken…?

Volgende: Ondoordachte ideeën 09-'10 Ondoordachte ideeën

Reacties


Door Tweakers user Darkstone, woensdag 23 juni 2010 15:22

ga een programeertaal leren, de vakantie is de enige reden dat ik dat nu fatsoenlijk kan :Y)

Door Tweakers user .joeri., woensdag 23 juni 2010 15:28

darkstone schreef op woensdag 23 juni 2010 @ 15:22:
ga een programeertaal leren, de vakantie is de enige reden dat ik dat nu fatsoenlijk kan :Y)
Dat is een leuke tip, had ik nog niet aan gedacht. :)

Door Tweakers user danielmolenaar, woensdag 23 juni 2010 15:30

Kun je niets met je klasgenoten gaan doen? Die hebben waarschijnlijk ook al hun examens gehad, of begrijp ik dat verkeerd?
Probeer te genieten van de kleine dingen, ijsje halen, gaan zwemmen, buiten zitten, vuurkorfje aansteken, zolang je je maar vermaakt. Voor mijn part ga je een joint roken, probeer iets nieuws (Moedig je niet aan, geef alleen maar een voorbeeld ;))

Anyways, Als je je verveeld, verhelp je dat niet door niets te doen. Ga anders naar het dorp toe, en haal wat lekkers. Wie weet kom je een bekende tegen, raak je aan de praat en verveel je je vervolgens niet meer ;)

Succes!

Daniel


Door Tweakers user .joeri., woensdag 23 juni 2010 15:48

danielmolenaar schreef op woensdag 23 juni 2010 @ 15:30:
Kun je niets met je klasgenoten gaan doen? Die hebben waarschijnlijk ook al hun examens gehad, of begrijp ik dat verkeerd?
Probeer te genieten van de kleine dingen, ijsje halen, gaan zwemmen, buiten zitten, vuurkorfje aansteken, zolang je je maar vermaakt. Voor mijn part ga je een joint roken, probeer iets nieuws (Moedig je niet aan, geef alleen maar een voorbeeld ;))

Anyways, Als je je verveeld, verhelp je dat niet door niets te doen. Ga anders naar het dorp toe, en haal wat lekkers. Wie weet kom je een bekende tegen, raak je aan de praat en verveel je je vervolgens niet meer ;)

Succes!

Daniel
Vorig jaar heb ik een paar slechte punten behaald, en moest ik dus die vakken dit jaar opnieuw doen. Dat wil zeggen dat ik dan voor de helft in het eerste en voor de helft in het tweede jaar zit, en dus niet echt een goeie band heb met beide delen van de klasgenoten.
Gisteren ben ik wel een film (The A-team, vond 'm wel goed) gaan kijken, cocktail(s) gaan drinken samen met wat 'verhelderende' rookwaren. Dus dat was wel al lekker ontspannend.
Ik ben net aan het afkicken, ik wil niet hervallen :P

Door Tweakers user Voxyn, woensdag 23 juni 2010 15:48

Vakantie :r zonde van de tijd zou liever wat vaker vakantie van 1 week door het hele schooljaar hebben dan de gigantisch lange vakantie die ik nu heb :(


Door Tweakers user .joeri., woensdag 23 juni 2010 16:00

Voxyn schreef op woensdag 23 juni 2010 @ 15:48:
Vakantie :r zonde van de tijd zou liever wat vaker vakantie van 1 week door het hele schooljaar hebben dan de gigantisch lange vakantie die ik nu heb :(
Als ik eind september opnieuw met de lessen begin, dan heb ik het gevoel dat ik bijna alle leerstof van het vorige jaar helemaal vergeten ben. Jouw voorstel kan dat inderdaad wel wat voorkomen :)

Door Tweakers user nero355, woensdag 23 juni 2010 16:09

- Koop een dSLR en ga erop uit :Y)
- Bouw een Router/NAS/HTPC/ander apparaat waarbij je iets anders dan Windows kan gebruiken.
- Photoshoppen/3D tekenen/ontwerpen of iets anders leren.
- Of gewoon helemaal niks doen en voetbal kijken met een koud glaasje drank naar keuze erbij ;)

Door me, woensdag 23 juni 2010 16:13

Zelfde hier, nog even niet werken over 2 weken doen. Maar ook in meerdere klassen gezeten. 3 om precies te zijn, dus geen goede band met de rest van de klas, als je maar 2/3 uurtjes met dezelfde gasten in de week in de klas zit ken je ze niet.

Ik zou filmpje kijken enzo als ik jou was, beetje gamen, msn.. dat doe ik nu maar verveelt wel

Door Tweakers user TeXiCiTy, woensdag 23 juni 2010 16:15

Ik kan de laatste keer dat ik me verveeld heb niet eens meer herinneren. In ieder geval succes met zoeken en gefeliciteerd met een first-blog van langer dan 1 regel! Wat dat betreft ben je de vakantie al goed begonnen :Y)

Door Tweakers user ReseTTim, woensdag 23 juni 2010 16:23

zullen we ruilen.. ik zou zo graag vakantie hebben.. helaas is dat pas in september..

Door Tweakers user Shadow, woensdag 23 juni 2010 16:23

Zoek een vakantiebaantje?

Door Tweakers user .joeri., woensdag 23 juni 2010 16:29

TeXiCiTy schreef op woensdag 23 juni 2010 @ 16:15:
Ik kan de laatste keer dat ik me verveeld heb niet eens meer herinneren. In ieder geval succes met zoeken en gefeliciteerd met een first-blog van langer dan 1 regel! Wat dat betreft ben je de vakantie al goed begonnen :Y)
Verveling is bij mij ook al een tijdje geleden, vandaar dat ik niet goed weet wat doen (nouja, dat is net de definitie van verveling...)
De één-regel-first-post traditie van de laatste tijd daar doe ik niet aan mee. :)
nero355 schreef op woensdag 23 juni 2010 @ 16:09:
- Koop een dSLR en ga erop uit :Y)
- Bouw een Router/NAS/HTPC/ander apparaat waarbij je iets anders dan Windows kan gebruiken.
- Photoshoppen/3D tekenen/ontwerpen of iets anders leren.
- Of gewoon helemaal niks doen en voetbal kijken met een koud glaasje drank naar keuze erbij ;)
De tip van de dSLR zal ik ook doen. En een projectje server/nas staat voorlopig nog even op hold vanwege een ontbrekende deftige netwerkkaart, maar goed dat je me eraan doet herinneren. PS, en 3D ook leuk om te doen, maar voor voetbal bedank ik vriendelijk ;) .
me schreef op woensdag 23 juni 2010 @ 16:13:
Zelfde hier, nog even niet werken over 2 weken doen. Maar ook in meerdere klassen gezeten. 3 om precies te zijn, dus geen goede band met de rest van de klas, als je maar 2/3 uurtjes met dezelfde gasten in de week in de klas zit ken je ze niet.

Ik zou filmpje kijken enzo als ik jou was, beetje gamen, msn.. dat doe ik nu maar verveelt wel
Volgend jaar doe ik dat toch niet meer hoor, zo lessen van verschillende jaren combineren. Je hebt inderdaad weinig contact met beide klassen, er overlappen al eens lessen (of examens) en springuren komen ook veel vaker voor.
Deze avond kijk ik zeker een (of meerdere) films, of een serie marathon :) .
ReseTTim schreef op woensdag 23 juni 2010 @ 16:23:
zullen we ruilen.. ik zou zo graag vakantie hebben.. helaas is dat pas in september..
Wat krijg ik in de plaats? :p
Dat heb ik al, maar dat is van 5 juli tot 15 augustus ongeveer. En ik zit al aan de maximum 23 dagen (als je het legaal wil doen tenminste ;) )

Door Tweakers user PixelShooter, woensdag 23 juni 2010 16:44

:X Dat gevoel...heb ik nu ook juist :o

Binnen 'n dik uur weet ik of ik er door ben of niet. Bij sommige examens, eigenlijk veel examens, heb ik ook zo'n kut mwa-gevoel, alleen nog 'n tikkeltje erger.

Alles wat ik wou doen TIJDENS de examenperiode KAN ik nu doen, maar ik heb er ook geen zin in. Zit nu maar wat te surfen... Browser opstarten, terug afsluiten, terug opstarten... Niets belangrijks dus. Wish me luck boys... :|

Door Tweakers user LeVortex, woensdag 23 juni 2010 16:49

.joeri. schreef op woensdag 23 juni 2010 @ 16:29:
Volgend jaar doe ik dat toch niet meer hoor, zo lessen van verschillende jaren combineren. Je hebt inderdaad weinig contact met beide klassen, er overlappen al eens lessen (of examens) en springuren komen ook veel vaker voor.
Deze avond kijk ik zeker een (of meerdere) films, of een serie marathon :) .
Serie is idd een goed idee, en nog een tip, beter gewoon een half jaar vertraging nemen (of een jaar) want die komt toch wel met enige zekerheid als je eenmaal achterloopt. Want doordat je toch doorgaat word het teveel. en de overlap helpt ook niet echt. Nou weet ik niet hoeveel je achterlopt dus misschien valt het mee
[
Dat heb ik al, maar dat is van 5 juli tot 15 augustus ongeveer. En ik zit al aan de maximum 23 dagen (als je het legaal wil doen tenminste ;) )
Je mag best de hele vakantie werken hoor, dat is gewoon legaal als je het maar opgeeft

Door Tweakers user .joeri., woensdag 23 juni 2010 16:59

LeVortex schreef op woensdag 23 juni 2010 @ 16:49:
[...]

Serie is idd een goed idee, en nog een tip, beter gewoon een half jaar vertraging nemen (of een jaar) want die komt toch wel met enige zekerheid als je eenmaal achterloopt. Want doordat je toch doorgaat word het teveel. en de overlap helpt ook niet echt. Nou weet ik niet hoeveel je achterlopt dus misschien valt het mee
Ik ben in januari begonnen met Lost 'opnieuw' te kijken. Ik ben toen het op TV was gestopt met kijken bij seizoen 2. Vanaf januari elke avond één aflevering, en ik was gelijktijdig aan de laatste aflevering van het laatste seizoen (S06).
LeVortex schreef op woensdag 23 juni 2010 @ 16:49:
[...]

Je mag best de hele vakantie werken hoor, dat is gewoon legaal als je het maar opgeeft
In België? Dan moet je meer belastingen betalen en verliezen m'n ouders het recht op kindergeld dacht ik? Maar één maandje vind ik al genoeg. Ik wel ook nog kunnen genieten van de nieuwe dingen die ik ermee koop ;)
En daar heb ik nu wel zin in, nieuwe dingen kopen. Elektronische apparaten in het bijzonder (gsm, scherm, speakers, ...).

Door Tweakers user Capacitor, woensdag 23 juni 2010 17:01

Ga dan de serie 24 kijken. 24 afleveringen van ieder 40 minuten (zonder reclame dan). Dan heb je al 16 uur gevuld. Er zijn op dit moment 8 seizoenen en 8*16 levert 128 uur aan tv kijken op. 128 uur gedeeld door 24 geeft je 5 dagen en 8 uur de tijd om non-stop televisie te kijken.

Alsjeblieft voor de tip

Door Tweakers user LeVortex, woensdag 23 juni 2010 17:09

me en levortex zijn trouwens dezelfde :P dat je het even weet.

Belgie weet ik niet, maar het lijkt me niet dat je als je meer dan 23 dagen werkt geen recht krijg op kindergeld en meer belasting betalen. Lijkt me dat het gaat om geld wat je verdient. Dus meer dan 10.000 euro in het jaar (bijvoorbeeld, ik weet niet waar de grens ligt) is belasting betalen en geen recht op kindergeld. Maar je mag idd best genieten van je vakantie.

Wat voor soort scherm ga je kopen? ik ben me ook een beetje aan het orienteren.
Deze is wel vet pricewatch: Dell Ultrasharp U2410, maarja ik wil beetje fotoshoppen enzo. dan is IPS wel handig voor kleuren. Voor gewoon zou ik denk ik TN nemen

Door Tweakers user .joeri., woensdag 23 juni 2010 17:24

me en eVortex dezelfde, ah, oké, wist ik niet :p

Ik dacht eerder aan een 27"scherm, lekker groot voor films en gaming. Maar ik moet er nog eens naar op zoek.
Van al de (vakantiewerk-)regels ken ik ook niet superveel. Maar de 23-dagen regel is me toch al altijd verteld...

Aan series heb ik ook nog genoeg keuzen, maar ik zal 24 zeker aan het lijstje toevoegen :)

Ik ga nu even naar de tandarts voor de jaarlijkse controle, en ik denk dat ik ondertusen al genoeg dingen te doen heb om de hele vakantie door te komen, straks heb ik nog tijd te kort (zoals altijd eigenlijk).
Tips mogen uiteraard nog altijd gepost worden :)

Door Tweakers user Cyrix-6x86, woensdag 23 juni 2010 17:56

Of gewoon beginnen met hele dagen wiet roken , verveel je je nooit en kom je altijd tijd te kort :P

Door Tweakers user Darkstone, woensdag 23 juni 2010 18:11

te kort? in geld welteverstaan :)

Door Tweakers user Jejking, woensdag 23 juni 2010 18:26

DAMN. Waarom moest ik bij de naam vd TS aan gallery: Yoeri denken :(

Door Tweakers user Slapstick, woensdag 23 juni 2010 18:27

youre not the only one ;)


Yoeri's Blog ...

[Reactie gewijzigd op woensdag 23 juni 2010 18:30]


Door Tweakers user Slapstick, woensdag 23 juni 2010 18:29

eentje is wel genoeg

[Reactie gewijzigd op woensdag 23 juni 2010 18:30]


Door Tweakers user Gunirus, woensdag 23 juni 2010 18:32

@LeVortex, het draait om allebei. Het aantal dagen EN het geld.

Door Tweakers user analog_, woensdag 23 juni 2010 18:36

Cyrix-6x86 schreef op woensdag 23 juni 2010 @ 17:56:
Of gewoon beginnen met hele dagen wiet roken , verveel je je nooit en kom je altijd tijd te kort :P
Zowel het blog als dit is herkenbaar. Na de examens treed er een soort van onrust op en weet ik niet goed wat ik moet gaan doen. Ik denk dat het is omdat je plots uit je ritme wordt geschopt en het allemaal zelf moet gaan plannen.

Over 23 dagen en kindergeld zover ik het weet zit het zo. De zomerperiode tot september vanaf juni telt als een periode en de rest van het jaar ook. Je mag maximum 23 dagen werken, of dit hele halve of een kwartiertje is maakt hun niet uit het telt als één dag. Er is een plafond dat dacht ik de 4500 tot 5000 euro (per jaar, niet per periode) lag, als je dit overschrijdt verliezen je ouders kindergeld. In belgie is dat echter vrijwel nooit een probleem omdat studentenjobs nogal vaak in het zwart worden gedaan of maar deels wit zijn.

[Reactie gewijzigd op woensdag 23 juni 2010 18:39]


Door Tweakers user .joeri., woensdag 23 juni 2010 19:23

Jejking schreef op woensdag 23 juni 2010 @ 18:26:
DAMN. Waarom moest ik bij de naam vd TS aan gallery: Yoeri denken :(
Excuses voor de verwarring… Ik ben nog gezond, en –hoop- dat er de komende jaren geen ’vaarwel Y/Joeri’-blog hoeft geschreven worden.
Mr.SiS schreef op woensdag 23 juni 2010 @ 18:36:
[...]

Zowel het blog als dit is herkenbaar. Na de examens treed er een soort van onrust op en weet ik niet goed wat ik moet gaan doen. Ik denk dat het is omdat je plots uit je ritme wordt geschopt en het allemaal zelf moet gaan plannen.

Over 23 dagen en kindergeld zover ik het weet zit het zo. De zomerperiode tot september vanaf juni telt als een periode en de rest van het jaar ook. Je mag maximum 23 dagen werken, of dit hele halve of een kwartiertje is maakt hun niet uit het telt als één dag. Er is een plafond dat dacht ik de 4500 tot 5000 euro (per jaar, niet per periode) lag, als je dit overschrijdt verliezen je ouders kindergeld. In belgie is dat echter vrijwel nooit een probleem omdat studentenjobs nogal vaak in het zwart worden gedaan of maar deels wit zijn.
Inderdaad, het hele ritme is weg en dat duurt even voordat je dat opnieuw te pakken hebt. Maar binnen een paar daagjes heb ik weer uren te kort op een dag, en loopt alles weer als normaal :).
De 23-dagen regel kende ik. Maar met de limiet van ¤4500 moet ik toch stilaan beginnen oppassen…
Cyrix-6x86 schreef op woensdag 23 juni 2010 @ 17:56:
Of gewoon beginnen met hele dagen wiet roken , verveel je je nooit en kom je altijd tijd te kort :P
Ook een mogelijkheid uiteraard :9 Maar dat kost me inderdaad wel wat veel geld denk ik zo :)

[Reactie gewijzigd op woensdag 23 juni 2010 19:26]


Door Tweakers user analog_, woensdag 23 juni 2010 19:47

Pin me er niet op neer. Je kan bij de vakbonden en uitzendbureaus accurater advies krijgen en vaak hebben die ook gewoon flyers liggen. Wat ik zelf ook wel naar toe neig is het 3pm tot 5am ritme, erg moeilijk om eruit te komen maar het is heerlijk slapen ^^. Truuk is een dag tevroeg op te staan, een baggerdagje bouwen zodat je op tijd kan slapen en dan heb je jezelf geforceerd in een nieuw ritme. Slapen als je moe bent is makkelijker dan wanneer je dat niet bent, op die manier buit je dat uit.

Reageren is niet meer mogelijk